Un bărbat a vrut să se căsătorească, dar a descoperit că nu era divorțat de fosta nevastă

divorț
Foto: stevepb / pixabay.com

Un bărbat a vrut să se recăsătorească, însă a aflat că nu era divorțat de fosta nevastă, de care se despărțise cu mulți ani în urmă, relatează publicația locală alba24.ro.

În anul 2015, cei doi soți s-au dus la Primăria Aninoasa din județul Hunedoara pentru a divorța în fața ofițerului de stare civilă. Au depus actele necesare, iar după 30 de zile s-au reîntors pentru a primi certificatul de divorț.

Au primit certificatul și au crezut că divorțul a fost finalizat. Însă în anul 2020, când bărbatul s-a dus la Primăria Aninoasa deoarece voia să se recăsătorească și să înregistreze cererea de căsătorie, el a aflat că nu a fost desfăcută căsătoria cu fosta nevastă. Fosta soție se recăsătorise deja în Spania în 2018.

I s-a spus că divorțul nu a fost înregistrat în Registrul pentru înregistrarea cererilor de divorţ şi nici în Registrul pentru evidenţa certificatelor de divorţ.

Femeia care era ofițer de stare civilă la acea dată a recunoscut că după ce a primit documentele a uitat să le înregistreze în evidenţele de la starea civilă. După cele 30 de zile, când soții s-au prezentat din nou, certificatul nu era înregistrat şi semnat de conducerea Primăriei.

Fiindu-i teamă să nu fie reclamată, a întocmit în fals certificatul de divorţ şi i-a atribuit un număr fals. Așa că le-a înmânat celor doi certificatul de divorţ conţinând date false.

Inculpata a menţionat că a procedat în acest fel deoarece nu mai avea timp să refacă toate actele deoarece femeia care divorța urma să plece în străinătate.

Actul fals a fost anulat de instanță. Cei doi au dat-o în judecată pe fosta angajată a primăriei, cerându-i daune morale și materiale.

Foto: stevepb / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.