Un bărbat a picat testul teoretic de la examenul auto de 14 ori. Ce a făcut apoi

test examen
Foto: F1Digitals / pixabay.com

Un bărbat din Marea Britanie care a picat de 14 ori testul teoretic de la examenul auto a plătit 800 de lire sterline unor persoane care să dea examenul în locul său, relatează mirror.co.uk.

După ce a picat examenul pentru a cincea oară, Mohammad Shoaib, care este lucrător într-un depozit, a fost poreclit de colegii săi „5 ratări”. Totuși, bărbatul a continuat să încerce să își ia permisul de condus, însă a mai picat examenul teoretic de încă 9 ori.

Așa că a decis să plătească pe cineva care să dea testul în locul său. În perioada 30 decembrie 2021 – 5 ianuarie 2022 el a plătit 800 de lire către un individ care a spus că îl poate ajuta.

Încercarea bărbatului de 38 de ani de a trece examenul în mod ilegal a fost depistată însă de autorități.

Potrivit procurorului Stephen Thomas, Shoaib i-a dat permisul de condus temporar unui bărbat care să dea testul în locul său, la data de 30 decembrie, însă angajații de la centrul de testare nu l-au primit pe aceasta. Ulterior, el a apelat la un alt bărbat care să se dea drept Shoaib, iar acesta a fost primit la examen și chiar a trecut testul la data de 5 ianuarie.

La proces, avocatul său a declarat că Shoaib a recurs la acest gest deoarece era „foarte rușinat”: „Este soț și tată a doi copii mici. Printre colegii și prietenii săi a ajuns să fie cunoscut drept „5 ratări”. După aceea a mai picat de 9 ori. Lucrează 6 zile pe săptămână într-un depozit și nu a dormit de când a început procesul, este foarte anxios.”

„Am arătat lipsă de respect față de țara în care locuiesc. Eram disperat și am fost prost”, a spus bărbatul.

Judecătorul Derek Hunter, care urmează să dea sentința pe 29 martie, a spus că intenția sa nu este să îl trimită la închisoare, ci să îi dea o pedeapsă care poate fi executată acasă (brățară electronică și arest la domiciliu).

Foto: F1Digitals / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.