Un bărbat a murit din cauza coronavirusului la două luni după ce a fost externat

spital medic deces pacient bolnav
Foto: 12019 / pixabay.com

Roehl Ribaya, în vârstă de 47 de ani, un britanic de origine filipineză, care locuia în Lancashire, a fost internat cu coronavirus pe 29 mai și a fost externat pe 14 august. Potrivit BBC News, acesta a stat la terapie intensivă 60 de zile.

Soția bărbatului, Stella Ricio-Ribaya, a declarat pentru presa britanică că acesta nu s-a simțit deloc bine după externare. Pe 13 octombrie a făcut un stop cardiac, a intrat în comă, iar după două zile a murit.

Potrivit medicilor, cauza decesului a fost stopul cardiac, iar cauza secundară a fost fibroza pulmonară post-Covid.

„Nu a mai fost niciodată la fel după externare. Respira greu tot timpul. Vă rog să respectați toate sfaturile guvernului ca să putem opri acest virus. Nu mai vrem să murim”, a declarat soția bărbatului.

Un studiu realizat de o echipă de oameni de știință de la King`s College Londra a ajuns la concluzia că infecția cu coronavirus ar putea declanșa și o formă de diabet. Forma de diabet s-ar putea declanșa atât la copii, cât și la adulți, care nu prezintă factori de risc.

Este dat ca exemplu cazul unui american în vârstă de 28 de ani. Acesta a fost dignosticat cu coronavirus, iar după două săptămâni, după ce părea ca a început să se recupereze, a început să se simtă slăbit și să vomite. După ce a leșinat a ajuns la spital și a fost băgat la terapie intensivă.

Diagnosticul medicilor a fost că are diabet 1, în condițiile în care nu avea antecedente de boală. Potrivit oamenilor de știință au mai fost cazuri similare în întreaga lume, iar experții în sănătate cred că ar putea exista o posibilitate ca noul coronavirus să declanșeze diabetul.

„Covid ar putea provoca diabetul de la zero. (…) Aceste cazuri vin din toate colţurile lumii şi din toate continentele”, a spus dr. Francesco Rubino, cercetător în diabet şi preşedinte de chirurgie metabolică şi bariatrică la King’s College din Londra.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.