Un bărbat a intrat cu mașina prin ușa unui spital de urgență

mașină intrată în unitatea de primiri urgențe craiova
Foto: adevarul.ro

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a intrat cu mașina prin ușile Unității de Primiri Urgenţe de la Spitalul Județean din Craiova și a rănit o asistentă și un voluntar, relatează adevarul.ro.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 19 ianuarie, în jurul orei 22. Bărbatul venise la spital cu o femeie și un băiat în vârstă de 17 ani, care avea o problemă la unghia unui picior. Femeia și băiatul au rămas în interior și așteptau să fie preluați, iar în acest timp bărbatul a ieșit din spital și s-a urcat la volanul mașinii.

„L-am văzut. A tras maşina în faţa uşilor, a ridicat capota, apoi a urcat la volan, a pornit maşina şi a trecut, pur şi simplu, prin uşi. Au fost momente cumplite”, a povestit pentru sursa citată o asistentă care era de gardă.

A fost distrusă calea de acces în UPU, geamurile s-au spart, iar un stâlp de susținere și o ușă au fost și ele distruse. Maşina s-a oprit în faţa ghişeului de la Triaj.

În sala de aşteptare erau zeci de pacienţi, aparţinători şi cadre medicale. O asistentă și un voluntar au fost răniți. Bărbatul a suferit și el leziuni la piciorul drept și a fost dus pe targă în secția UPU.

El le-a declarat procurorilor că băuse un litru şi jumătate de bere, că nu a fost o acţiune premeditată şi că a încurcat pedala de accelerația cu frâna.

„N-am vrut, … se poate întâmpla la oricare”, a spus bărbatul.

În urma analizelor prelevate s-a stabilit că bărbatul avea într-adevăr 0,78 g/l alcool pur în aerul expirat și 1,50 g/l alcool pur în sânge. Cazul a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

În cauză s-a întocmit dosar penal pe numele şoferului sub acuzaţia de conducere sub influenţa alcoolului şi distrugere.