Un bărbat a intrat cu mașina prin ușa unui spital de urgență

mașină intrată în unitatea de primiri urgențe craiova
Foto: adevarul.ro

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a intrat cu mașina prin ușile Unității de Primiri Urgenţe de la Spitalul Județean din Craiova și a rănit o asistentă și un voluntar, relatează adevarul.ro.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 19 ianuarie, în jurul orei 22. Bărbatul venise la spital cu o femeie și un băiat în vârstă de 17 ani, care avea o problemă la unghia unui picior. Femeia și băiatul au rămas în interior și așteptau să fie preluați, iar în acest timp bărbatul a ieșit din spital și s-a urcat la volanul mașinii.

„L-am văzut. A tras maşina în faţa uşilor, a ridicat capota, apoi a urcat la volan, a pornit maşina şi a trecut, pur şi simplu, prin uşi. Au fost momente cumplite”, a povestit pentru sursa citată o asistentă care era de gardă.

A fost distrusă calea de acces în UPU, geamurile s-au spart, iar un stâlp de susținere și o ușă au fost și ele distruse. Maşina s-a oprit în faţa ghişeului de la Triaj.

În sala de aşteptare erau zeci de pacienţi, aparţinători şi cadre medicale. O asistentă și un voluntar au fost răniți. Bărbatul a suferit și el leziuni la piciorul drept și a fost dus pe targă în secția UPU.

El le-a declarat procurorilor că băuse un litru şi jumătate de bere, că nu a fost o acţiune premeditată şi că a încurcat pedala de accelerația cu frâna.

„N-am vrut, … se poate întâmpla la oricare”, a spus bărbatul.

În urma analizelor prelevate s-a stabilit că bărbatul avea într-adevăr 0,78 g/l alcool pur în aerul expirat și 1,50 g/l alcool pur în sânge. Cazul a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

În cauză s-a întocmit dosar penal pe numele şoferului sub acuzaţia de conducere sub influenţa alcoolului şi distrugere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.