Un bărbat a fost arestat pentru că ar fi infectat 22 de oameni cu coronavirus

FOTO: 3839153/Pixabay.com
FOTO: 3839153/Pixabay.com

Un spaniol în vârstă de 40 de ani este acuzat că a continuat să meargă la serviciu și la sala de fitness, chiar dacă tușea și avea febră 40 de grade. Potrivit martorilor, acesta a mers la birou, unde și-a dat jos masca și tușit intenționat spre colegi, spunându-le că o să-i infecteze, potrivit BBC.

Potrivit polițiștilor, bărbatul avea simtpome de câteva zile, însă a refuzat să se izoleze acasă, în orașul Manacor. Într-o seară, el a făcut un test RT-PCR, dar a doua zi a mers la muncă și la sală, până să primească rezultatul.

Colegii i-au spus să meargă acasă, dar bărbatul a refuzat, susține poliția. El și-ar fi dat jos masca, spunându-le: „O să vă infectez pe toți cu coronavirus”.

Când a primit rezultatul pozitiv, colegii s-au alarmat și si-au făcut și ei teste, care au ieșit pozitive.

Cinci dintre colegi și încă trei oameni de la sala de fitness au fost ulterior depistați pozitiv cu coronavirus. Alte 14 persoane, rude ale celor infectați, s-au îmbolnăvit de COVID, inclusiv un copil de 3 ani.

Poliția investighează acest caz de la sfârșitul lunii ianuarie. Din fericire, niciunul dintre cei infectați nu a făcut o formă gravă a bolii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.