Un bărbat a câștigat în instanță 300.000 $ după ce firma i-a organizat o petrecere nedorită de ziua lui de naștere

tort lumânări aniversare zi de naștere
Foto: profivideos / pixabay.com

Un bărbat din SUA a câștigat în instanță 300.000 de dolari după ce compania i-a organizat o petrecere surpriză nedorită de ziua lui de naștere, care i-a declanșat două atacuri de panică, relatează BBC.

Kevin Berling din statul Kentucky îi avertizase pe reprezentanții companiei că o astfel de petrecere i-ar putea declanșa stări de anxietate și de stres, însă petrecerea – care a avut loc în 2019 la sediul Gravity Diagnostics – a fost totuși organizată.

Berling a susținut că petrecerea i-a cauzat două atacuri de panică și că firma l-a discriminat. Compania a respins acuzațiile.

Berling, care suferă de anxietate, i-a cerut managerului său să nu îi sărbătorească ziua de naștere la muncă, așa cum era organizată pentru toți angajații, deoarece i-ar putea provoca un atac de panică și i-ar putea aminti de momente neplăcute din copilărie.

Însă managerul companiei specializată în realizarea de teste COVID a organizat totuși petrecerea surpriză în august 2019. Berling a suferit un atac de panică, a plecat repede de la petrecere și a mâncat în mașină, mai notează BBC.

A doua zi, Berling a fost criticat și acuzat că „le-a furat bucuria colegilor săi” și că „s-a comportat ca o fetiță”. Ședința i-a provocat un al doilea atac de panică, iar bărbatul a fost trimis acasă pentru zilele de 8 și 9 august.

Pe 11 august, compania l-a concediat, invocând motive legate de siguranța la locul de muncă. Concret, reprezentanții firmei au susținut că Berling este un pericol pentru colegii săi, însă acesta a explicat că nu a fost violent, ci doar a avut un atac de panică.

Judecătorii i-au dat câștig de cauză lui Berling, iar compania trebuie să îi plătească 300.000 de dolari pentru stresul emoțional și 150.000 de dolari pentru salariile restante.

Foto: profivideos / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.