Un bărbat a atacat o femeie în fața liftului. Cine este autorul

Camerele de supraveghere dintr-un bloc din Alba Iulia au surprins momentul în care un bărbat a atacat o femeie în timp ce aștepta liftul. În imagini se vede cum în bloc intră patru persoane.

Două dintre ele iau liftul, iar o tânără și un bărbat rămân să aștepte. La un moment dat, bărbatul o lovește puternic în față, tânăra cade inconștientă, iar agresorul începe să o controleze în buzunare. Imaginile pot fi văzute AICI.

„Autorul din imagini este eliberat de fix două luni din penitenciar, el beneficiind de zilele compensatorii”, a scris pe pagina sa de Facebook Marian Godină.

Polițiștii l-au prins și au descoperit că este vorba despre un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Alba Iulia, care are antecedente penale. Acesta a fost condamnat pentru tâlhărie și tentativă de viol.

În jur de 11.000 de deținuți au ieșit din penitenciare în primele 10 luni ale acestui an. Dintre aceștia, peste 9.000 au beneficiat de prevederile legii promovate de PSD și ALDE privind recursul compensatoriu, arată datele Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Au ieșit din închisori nu doar cei condamnați pentru infracțiuni mărunte, precum furturi, favorizarea făptuitorului sau conducere fără permis, ci și condamnați pentru tâlhărie, trafic de persoane, tentativă de viol, pedofilie și chiar omor.

Legea promovată de PSD-ALDE acordă reduceri de pedepse pentru cei care stau în condiții necorespunzătoare în penitenciare.

A doua zi după intrarea legii în vigoare a legii, pe 20 octombrie, anul trecut, fuseseră deja eliberați 529 de deținuți, iar alții 3.349 au dobândit dreptul de a primi eliberare condiționată.

„Vă mărturisesc că este mult, mi-a depășit așteptările. Nu credeam că impactul va fi atât de mare. Dar este efectul legii”, spune ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.