Un bărbat a aflat că a cheltuit bani în Singapore, Indonezia, Australia, deși nu a ieșit din țară. Banii au dispărut de pe card

card de credit
Foto: AhmadArdity  / pixabay.com

Adrian Puiuleț, un bărbat din județul Alba, a descoperit că i-au dispărut bani de pe cardul de credit. Potrivit extraselor de cont, el ar fi cheltuit bani în Franța, Singapore, Indonezia și Australia, însă în realitate el nu a părăsit țara.

El a relatat întâmplarea pe rețeaua de socializare Facebook.

„Nu tu cumpărături fizice sau online, nici măcar nu am răzuit parbrizul mașinii, cum mai obișnuiesc cu alte carduri. Și mno, apare surpriza, mai ceva ca la surprize-surprize. Mă știu un om cu viață destul de simplă, dar se vede că sunt mult mai sofisticat.

Conform cardului de credit, în iulie am binevoit să iau niște lecții de dans prin Franța. Lecții pe care se pare că le-am absolvit cu brio, pentru că în august îmi plăteam NETFLIX-ul în Singapore. E și normal, dacă mergi destul de mult într-un loc, trebui să îți faci timp și pentru un film.

Este evident că eram plictisit, așa că am dat o fugă până în Sydney, la Hotel Tonight Fame (v-am spus ca sunt sofisticat) apoi puțin prin Indonesia, la un hotel ceva mai amărât, dar cu o priveliște cum rar găsești. Și unde se putea dansa, dacă tot eram proaspăt absolvent. Pe banii mei, pe muzica mea, dhe…”, a povestit el.

Puiuleț a aflat că ar fi cheltuit aceste sume de bani în momentul în care a primit o sesizare de la bancă, prin care era informat că datorează dobânzi aferente sumelor cheltuite. Așa a descoperit că ar fi cheltuit 1.700 de lei de pe cardul de credit, relatează Digi 24.

Tranzacțiile erau făcute în diferite monede internaționale – dolari, euro sau dolari australieni. Reprezentanții băncii au spus că îi vor da banii înapoi, iar poliția a demarat o anchetă pentru a afla cum au fost sustrași banii.

Foto: AhmadArdity  / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.