Un băiat de 9 ani a murit la 2 zile după diagnosticul de cancer

josh harber
Familia lui Josh Harber a înființat un fond în memoria sa, dedicat cercetării în domeniul leucemiei. Sursa: metro.co.uk

Un băiat în vârstă de 9 ani din Marea Britanie, care a ajuns la spital cu simptome similare răcelii, a murit după doar 48 de ore din cauza unei forme rare de leucemie, relatează metro.co.uk. Familia sa nu știa că băiatul este bolnav.

Totul a început după ce mama sa a crezut că băiatul a luat o răceală de la unul dintre frații săi, care fusese bolnav cu o săptămână înainte.

„Avea pur și simplu simptome de răceală. A avut puțină temperatură. Nimic nu sugera că este atât de bolnav”, a povestit mama lui Josh Harber.

Băiatul s-a întors de la școală cu o durere slabă în coaste, iar unghiile degetelor de la picioare aveau o culoare albastră.

Familia l-a dus la Spitalul William Harvey din Ashford, iar medicii i-au făcut o radiografie. Aceasta nu a identificat nicio problemă, iar doctorii au pus simptomele pe seama unei accidentări recente pe care băiatul o suferise când juca fotbal.

Însă a doua zi, pe 7 iulie, Josh s-a simțit din nou rău și a fost dus la același spital. Apoi, a fost transferat la Spitalul St George din Londra, iar analizele de sânge au arătat că băiatul era grav bolnav.

Părinții săi au fost șocați să afle că băiatul avea leucemie acută mieloidă (LAM), o formă agresivă de cancer a celulelor albe din sânge.

Starea de sănătate a lui Josh s-a deteriorat rapid, iar băiatul a murit pe 9 iulie.

În memoria sa, familia a lansat un fond special pentru cercetarea în domeniul leucemiei la copii. Josh’s Gold Star Fund a strâns deja 10.000 de lire sterline.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.