Un avion s-a prăbușit în apropiere de Brașov. O persoană și-a pierdut viața

Avion prăbușit FOTO: ISU Brașov
Avion prăbușit FOTO: ISU Brașov

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit între localitățile brașovene Șinca și Perșani. O persoană și-a pierdut viața, iar alta e rănită grav, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brașov.

Persoana rănită în accident a suferit politraumatisme și a fost transportată la spital. „Referitor la accidentul din Șinca Veche în care a fost implicat un avion de mici dimensiuni: erau două persoane la bord, una a decedat, a doua a suferit politraumatisme. A fost trimis un elicopter pentru a o prelua și a o transporta la spital. Elicopterul se afla în misiune spre Ghimbav și a fost direcționat spre Șinca Veche”, a informat Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit Digi24, pilotul avionului este cel care a supravețuit accidentului. Din câte se pare, este vorba despre un cetățean italian în vârstă de 66 de ani. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov a deschis un dosar și va ancheta cauzele accidentului.

Ieri, un alt avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în apropiere de Cisnădie, în județul Sibiu. Avionul se afla pe aerodromul de la Măgura, Cisnădie, acolo unde se desfășoară un festival.

Pista a fost pusă la punct cu puțin timp înainte de acest festival și, potrivit pilotului, aceasta era udă. Pilotul a încercat să evite aceste zone, a pierdut din viteză și nu a mai reușit să se desprindă de la sol.Avionul a rupt gardul aerodromului și a căzut într-o vale abruptă.

În avion se aflau pilotul și trei pasageri, însă, din fericire, niciunul n-a suferit răni care să-i pună viața în pericol.

giphy

 

giphy

 

giphy (1)