Un avion plin cu echipamente medicale va ajunge în România din Coreea de Sud

Foto: MAPN / Facebook

Un transport aerian cu 45 de tone de echipamente medicale va avea loc mâine, între Seul și București.

Ministerul Apărării Naționale a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București, a comunicat MAPN pe Facebook.

100.000 de combinezoane de protecție, care au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră, vor ajunge pe Aeroportul Otopeni joi, 26 martie.

Zborul este efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, iar unul dintre comandații echipajului este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Capabilității de Transport Aerian Strategic, mai precizează sursa citată.

România, la fel ca aproape toate statele lumii lovite de pandemia de coronavirus, se confruntă cu o penurie a materialelor de protecție.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.