Un avion cu cel puțin 170 de persoane la bord s-a prăbușit imediat după decolarea de la Teheran

FOTO: Oyoyoy/Wikimedia Commons
FOTO: Oyoyoy/Wikimedia Commons

Un avion de pasageri al unei companii din Ucraina, care avea cel puțin 170 de pasageri și membri ai echipajului s-a prăbușit, miercuri dimineață, la scurt timp după decolare, de pe Aeroportul Imam Khmeini din Teheran.

Aparent, avion s-ar fi prăbușit din cauza unor probleme tehnice, potrivit agenției de presă iraniană IRNA. În locul în care s-a prăbușit avionul companiei Ukraine International Airlines au fost trimise mai multe echipe de salvare, potrivit purtătorului de cuvânt al Organizației de Aviație Civilă din Iran, Reza Jafarzadeh.

„Avionul este în flăcări, am trimis echipe (…) și poate vom putea salva unii pasageri”, a  directorul serviciului iranian pentru situații de urgență, Pirhossein Koulivand.

Nu este clar dacă există vreo legătură înre acest incident aviatic și confruntarea dintre SUA și Iran. Avionul s-a prăbușit în apropierea Teheranului, la doar câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete balistice spre baze militare din Irak și a vizat forțe militare americane.

Iranul a atacat cu rachete două baze militare în care sunt soldați americani

Cel mai recent accident aviatic grav în Iran a avut loc în 2018. Pe 18 februarie, un avion care asigura o cursă internă s-a prăbușit în sud-vestul țării. 60 de pasageri, doi agenți de securitate, doi însoțitori de zbor, pilotul și copilotul se aflau la bordul avionului companiei Aseman Airlines au murit.

Avionul plecase de la Teheran și se îndrepta spre Yasouj, în sud-vestul Iranului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.