Un avion cu 234 de oameni a lovit un stol de păsări și a aterizat „pe burtă” într-un lan de porumb

avion prăbușit în rusia
Sursa: Captură YouTube / AviadoTV

Un avion de tip Airbus A321 ce avea 234 de oameni la bord a aterizat forțat într-un lan de porumb în apropiere de Moscova, după ce ambele motoare ale aeronavei au fost lovite de un stol de păsări, relatează agenția de presă din Rusia TASS.

Avionul ce aparține companiei aeriene din Rusia Ural Airlines a aterizat „pe burtă” (fără deschiderea trenului de aterizare) pe un câmp din apropierea capitalei, după ce motoarele aeronavei au luat foc. Din fericire, nicio persoană nu și-a pierdut viața în accident.

Avionul ce avea 234 de persoane la bord, dintre care 7 membri ai echipajului, a decolat de la aeroportul Zhukovsky din regiunea Moscova, și trebuia să ajungă în orașul Simferopol din Crimeea.

„Avionul a aterizat pe burtă într-un câmp din apropiere de satul Rybaki, ce se află la 3-5 kilometri de pista aeroportului Zhukovsky”, a declarat o sursă pentru TASS.

Potrivit unei surse, unul dintre motoarele avionului a căzut în timpul aterizării. Pasagerii au fost evacuați imediat. Unii dintre ei au primit îngrijiri medicale la locul aterizării, unde s-au deplasat 20 de ambulanțe și două elicoptere.

Potrivit companiei Ural Airlines, ambele motoare ale avionului au fost lovite de un stol de păsări. Incidentul s-a produs la decolare.

„Motoarele s-au oprit, iar echipajul a realizat o aterizare la aproximativ 1 kilometru distanță de pistă. Aterizarea a fost făcută corect, avionul nu a luat foc, toți pasagerii au fost evacuați. Nimeni nu a murit”, a declarat Sergei Skuratov, directorul general al companiei aeriene Ural Airlines.