Un avion Blue Air a aterizat de urgență pentru că ieșea fum dintr-un motor

blue air
Foto: Aldo Bidini via Wikimedia Commons

Un avion Blue Air a aterizat de urgență înapoi pe Aeroportul Otopeni din cauza unui fum suspect, potrivit paginii de Facebook a BoardingPass.ro.

„Un Boeing 737-800NG (YR-BMH) care efectua zborul Blue Air 0B169 București – Tel Aviv a decolat în această dimineață la 7:44 însă la scurt timp a fost nevoit să se întoarcă din drum și să aterizeze de urgență la București.

După 40 de minute de zbor, pilotul a informat pasagerii că din unul dintre motoare iese fum suspect și că avionul se va întoarce la București. Avionul a aterizat la ora 8:25, în siguranță, la sol fiind așteptat de echipaje de pompieri și ambulanțe.

Pasagerii au fost transportați în terminal așteptând și la această oră următorul zbor spre Tel Aviv. Pasagerii ne-au informat că până la această oră n-au primit detalii despre următorul zbor”,potrivit paginii de Facebook a BoardingPass.ro.

Potrivit televiziunii de știri Digi 24, problemele aeronavei au fost de natură hidraulică, iar cursa este programată pentru decolare din nou spre Tel Aviv în jurul orei 13.00.

La începutul lunii aprilie, un avion Blue Air care a plecat de la 21.30 din Cluj-Napoca cu destinaţia Bucureşti a avut o problemă la unul dintre motoare imediat cum s-a desprins de pe pistă, moment în care s-a auzit un sunet puternic, iar aeronava a început să trepideze energic.

„Aeronava Blue Air 0B3101, care a decolat conform programului de zbor de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca duminică, 1 aprilie, la ora 21.41, cu destinația Aeroportul Otopeni, s-a reîntors pe Aeroportul Cluj la ora 22.25.

Capitanul a decis, ca măsură suplimentară de siguranță, revenirea pe aeroportul Cluj, după ce s-a semnalizat o situație la unul dintre motoare. Echipajul nostru nu a solicitat asistența la aterizare, revenirea pe pistă s-a realizat normal și, în niciun moment al zborului, siguranța pasagerilor Blue Air nu a fost pusă în pericol.

Situația a fost cauzată, cel mai probabil, de un bird strike sau ingestia unui corp extern (FOD) la decolare. O altă aeronavă Blue Air a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Aeroportul Internațional Cluj pentru preluarea pasagerilor”, au explicat reprezentanții Blue Air, la scurt timp după incident.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.