Un avion Airbus A380 a zburat 14 ore cu o gaură uriașă în fuzelaj. Cum a fost posibil

gaură fuzelaj avion airbus a380

Sursa: CNN

Un avion Airbus A380 al companiei Emirates a zburat timp de 14 ore cu o gaură uriașă în fuzelaj, relatează CNN.

Pasagerii care zburaseră de la Dubai la Brisbane, Australia, au fost uimiți când s-au dat jos din aeronavă și au văzut gaura din lateralul avionului.

Zborul a avut loc la data de 1 iulie. Potrivit companiei, gaura s-a produs în urma exploziei unui cauciuc din cauza unei „probleme tehnice” apărute în timpul zborului.

„La început a fost absolut terifiant și însoțitorii de bord au știut că e posibil să se fi întâmplat ceva grav. Au luat imediat legătura cu piloții. Apoi, lucrurile au intrat în normal. Ne-a liniștit atitudinea lor calmă – știau că nu este vorba de o catastrofă”, a povestit pe Twitter Andrew Morris, unul dintre pasageri.

Se pare că avionul se afla în zbor de aproximativ 45 de minute când anvelopa a explodat.

Emirates a emis un comunicat de presă în care a transmis că structura avionului nu a fost afectată. Mai exact, gaura a apărut în partea exterioară a fuzelajului (în stratul extern menit să reducă frecarea cu aerul și să facă avionul cât mai aerodinamic).

„Zborul nostru EK430 de la Dubai la Brisbane de la data de 1 iulie a întâmpinat o problemă tehnică. Unul dintre cele 22 de cauciucuri ale aeronavei s-au rupt în timpul călătoriei”, a anunțat Emirates.

Zborul a continuat însă în condiții normale, iar avionul a ajuns la timp în Australia. Nicio persoană nu a fost rănită.

Aeronavele de tip Airbus A380 sunt cele mai mari avioane de pasageri din lume. Un astfel de avion este certificat pentru a transporta până la 853 de pasageri.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version