Un avion a luat foc pe pistă cu 120 de oameni la bord | VIDEO

avion china
Foto: Captură YouTube

Un avion al companiei Tibet Airlines a luat foc după ce a ieșit de pe pistă la decolare, în orașul Chongqing din sud-vestul Chinei, relatează CNN.

La bordul aeronavei care ar fi trebuit să zboare către Nyingchi, în Tibet, se aflau 113 pasageri și 9 membri ai echipajului.

Toate persoanele au fost „evacuate în siguranță”, a anunțat compania aeriană. Peste 40 dintre pasageri au avut răni minore (vânătăi, entorse) și au fost transportați la spital.

„Potrivit echipajului de bord, avionul a suferit o anomalie la decolare. Din acest motiv au oprit decolarea, urmând procedurile. După ce avionul a alunecat de pe pistă, motorul a lovit pământul și a luat foc”, a anunțat Administrația Aviației Civile din China.

Avionul implicat în incident era un Airbus A319 care se afla în portofoliul companiei de 9 ani și jumătate.

Incidentul s-a produs la mai puțin de două luni de la tragedia în care a fost implicat un avion al China Eastern Airlines, care s-a prăbușit în munții din regiunea Guangxi din sudul Chinei. Toți cei 132 de oameni aflați la bord au murit. Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.