Un autocar s-a prăbușit de pe un pod din Spania și a căzut într-un râu. 7 oameni au murit

autocar
Foto: Captură video GlobalNews (YouTube)

Șapte oameni au murit în Spania, după ce un autocar s-a prăbușit de pe un pod și a căzut într-un râu sâmbătă, în Ajunul Crăciunului, transmite BBC.

Autocarul a căzut în râul Lerez din regiunea Galicia din nord-vestul țării. Alte două persoane, printre care șoferul vehiculului, au fost rănite.

Autocarul, ce mergea de la Lugo la Vigo, s-a prăbușit de la 30 de metri. Este posibil ca accidentul să fi fost cauzat de vremea urâtă. Șoferul nu consumase alcool sau droguri.

Accidentul s-a produs aproape de satul Pedre, nu departe de capitala regiunii Santiago de Compostela.

Salvarea a fost alertată inițial de un șofer care a trecut prin zonă și a observat că lipsea o parte din parapetul podului. După doar câteva minute, un supraviețuitor aflat încă în autocarul care se umplea cu apă a sunat la salvare.

Echipele de salvatori au reușit astfel să găsească rapid locul accidentului.

Printre cei din autocar se numărau oameni care tocmai își vizitaseră rudele aflate într-o închisoare din centrul Galiciei, potrivit AFP.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.