Un asistent medical a fost testat pozitiv cu coronavirus la o săptămână de la vaccinare. Explicația specialiștilor

coronavirus vaccin
Foto: TheDigitalArtist / pixabay.com

Un asistent medical în vârstă de 45 de ani, din California, Statele Unite ale Americii, a fost testat pozitiv pentru coronavirus la mai bine de o săptămână după ce i s-a administrat prima doză din vaccinul Pfizer, potrivit ABC News.

Matthew W. lucrează ca asistent medical în două spitale locale. A scris pe Facebook pe 18 decembrie, pe Facebook, că i s-a administrat prima doză a vaccinului, l-a durut brațul o zi întreagă, dar nu s-a confruntat cu alte efecte secundare.

Șase zile mai târziu, în ajunul Crăciunului, s-a simțit rău la finalul unei ture într-o unitate Covid-19. A început să aibă frisoane, după care au început să-l doară mușchii și să resimtă oboseală.

A mers apoi la spital unde s-a testat pentru coronavirus și a ieșit pozitiv pentru Covid-19 a doua zi după Crăciun.

Expertul în boli infecțioase Christian Ramers, de la Centrul pentru Medicina familiei din San Diego a declarat, pentru ABC News, că acest scenariu nu este ceva „surprinzător”. „Știm din faza de testare clinică faptul că este nevoie de 10 până la 14 zile pentru ca organismul tău să înceapă să dezvolte protecția oferită de vaccin”, a declarat expertul Ramers.

Medicul a mai explicat că prima doză oferă o protecție de aproximativ 50% față de coronavirus, după care trebuie administrată a doua doză pentru a ajunge la o protecție de 95%.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.