Un apartament în cea mai mare comună din România e mai scump decât o casă în Spania sau Anglia

FOTO: wal_172619/Pixabay.com
FOTO: wal_172619/Pixabay.com

Prețurilor imobiliarelor au crescut foarte mult în marile orașe. Cele mai mari prețuri sunt în zona de vest, la Cluj. Chiar și în orașele și comunele învecinate prețurile sunt uriașe.

De exemplu, în comuna Florești, cea mai mare din România, care se află la câțiva kilometri de Cluj, un apartament de 81 de metri pătrați a ajuns să coste 167.000 de euro, potrivit unui anunț postat pe Facebook.

„Persoană fizică vând 2 apartamente identice că și configurație și finisaje,în Florești stradă Avram Iancu,la 300 m de locația Spitalului Regional de Urgență și 1 km de Vivo. Edificate în 2024, inisate simplu, dar modern apartamentele au suprafață utilă de 81 mp și se compun din living cu dinning și bucătărie, 2 dormitoare, 2 băi, o debara, 2 terase mari și câte o parcare. Încălzire prin pardoseală, întrerupatoare și prize smart, conectate la Alexa, totul poate fi controlat prin aplicație de la distanță. Preț pentru fiecare apartament  -165.000 euro cu parcare exterioară sau 167.000 eur cu parcare subterană”, se precizează în postare. În total, la un simplu calcul, rezultă că prețul pentru un metru pătrat este peste 2.000 de euro.

Reacțiile nu au întârziat. Mai mulți internauți i-au atras atenția asupra faptului că Spitalul Regional de Urgență încă nu există. „Pertinente observații, voi face modificările în anunț, multumesc”, a revenit autorul postării inițiale.

Alții l-au ironizat pentru preț. „Chilipir. Proștii cumpără la așa preț. Păstrați-l până la anul pe vremea asta, că va fi 80.000”, a scris cineva. „Banii ăstia…. Poate amândouă, împreuna. Și dacă-s unul lângă celălalt, dărâmăm peretele și facem de o «vilă»” și „Foarte probabil sunt unul peste altul”, au fost alte ironii.

În Spania, în orașe precum Alicante și Elche, prețurile sunt cu mult mai mici. De exemplu, în Elche se vinde o casă de 114 mp pentru 26.000 de euro. Tot atât costă o casă de 112 mp în Alicante. 

Potrivit adevarul.ro, în Liverpool, în cartierul în care se află stadionul echipei de fotbal cu același nume, se găsesc locuinte cu 2 camere și la 65.000 de lire sterline.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.