Un anti-vaccinist a murit de COVID. Ultimele cuvinte pentru susținătorii săi: „Încearcă să mă lichideze”

Hai Shoulian FOTO: Captură Facebook
Hai Shoulian FOTO: Captură Facebook

Unul dintre cei mai vocali anti-vacciniști din Israel, Hai Shoulian, a continuat să trimită mesaje pentru susținătorii săi și de pe patul de spital.

„Asta n-are nimic de a face cu Coronavirus. N-are nimic de a face cu vaccinurile. Are de a face cu coerciția”, poate fi văzut Shoulian vorbind cu greu de pe patul de spital.

Într-un videoclip realizat săptămâna trecută, Shoulian a susținut că poliția ar fi încercat să-l otrăvească după ce a fost arestat în timpul unui protest recent împotriva Green Pass – pașaportul de vaccinare. „Vă spun, aceasta este o încercare de a mă lichida și, dacă mi se întâmplă ceva, știți că exact asta s-a întâmplat”, a spus el.

După moartea sa, alți anti-vacciniști au susținut afirmații nefondate similare cu privire la moartea sa, numeroși utilizatori Facebook comentând pe ultima sa postare că a fost ucis.

Israelul este în plin val de creștere a infecțiilor cu Coronavirus, deși țara a fost lider în procesul de vaccinare anti-Covid la începutul anului. Între timp însă ritmul de vaccinare s-a redus și actualmente doar 5,55 milioane din populația de 9,3 milioane a țării au primit două doze de vaccin.

Ratele de vaccinare sunt cele mai reduse în rândul evreilor ultra-religioși și ai cetățenilor arabi-palestinieni ai Israelului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.