Un alpinist român în vârstă de 35 de ani a murit pe traseul spre Mont Blanc

alpi mont blanc

Coridorul Goûter din Alpi este considerat o zonă dificilă. Foto: Captură YouTube

Un alpinist român în vârstă de 35 de ani a murit luni, 2 septembrie, pe traseul spre Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Europa Occidentală, transmite postul de televiziune France 3.

Potrivit sursei citate, bărbatul a murit pe loc. În momentul producerii accidentului, aplinistul parcurgea coridorul Goûter aflat pe traseul obișnuit către Mont-Blanc (Haute-Savoie). Serviciile de urgență venite la fața locului au transmis că incidentul a fost provocat de o eroare tehnică.

În timp ce mergea pe coridorul Goûter, bărbatul a făcut „o eroare tehnică” și a căzut în gol, au anunțat jandarmii montani din Chamonix (PGHM).

Salvatorii au intervenit la ora 8 dimineața folosind un elicopter Dragon 74. Trupul neînsuflețit al victimei a fost transportat la casa funerară Sallanches.

Coridorul Goûter este cunoscut ca fiind o zonă periculoasă. În ultimii ani au avut loc mai multe căderi de stânci care au dus la moartea unor alpiniști. În 2023, un tânăr alpinist finlandez a murit după ce a fost surprins de o alunecare de teren. „Dar în cazul de astăzi, este într-adevăr o eroare tehnică”, au mai transmis jandarmii din Chamonix.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version