Un alpinist român în vârstă de 35 de ani a murit pe traseul spre Mont Blanc

alpi mont blanc
Coridorul Goûter din Alpi este considerat o zonă dificilă. Foto: Captură YouTube

Un alpinist român în vârstă de 35 de ani a murit luni, 2 septembrie, pe traseul spre Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Europa Occidentală, transmite postul de televiziune France 3.

Potrivit sursei citate, bărbatul a murit pe loc. În momentul producerii accidentului, aplinistul parcurgea coridorul Goûter aflat pe traseul obișnuit către Mont-Blanc (Haute-Savoie). Serviciile de urgență venite la fața locului au transmis că incidentul a fost provocat de o eroare tehnică.

În timp ce mergea pe coridorul Goûter, bărbatul a făcut „o eroare tehnică” și a căzut în gol, au anunțat jandarmii montani din Chamonix (PGHM).

Salvatorii au intervenit la ora 8 dimineața folosind un elicopter Dragon 74. Trupul neînsuflețit al victimei a fost transportat la casa funerară Sallanches.

Coridorul Goûter este cunoscut ca fiind o zonă periculoasă. În ultimii ani au avut loc mai multe căderi de stânci care au dus la moartea unor alpiniști. În 2023, un tânăr alpinist finlandez a murit după ce a fost surprins de o alunecare de teren. „Dar în cazul de astăzi, este într-adevăr o eroare tehnică”, au mai transmis jandarmii din Chamonix.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.