Un luptător de la trupele de intervenție e polițistul anului

FOTO: Captură Digi24
FOTO: Captură Digi24

Un luptător al Serviciului de Acțiuni Speciale din Iași a fost declarat polițistul anului. Acesta a fost apreciat pentru că a intervenit într-o situație foarte grea, care ar fi putut duce la o tragedie. Mai mult, agentul era în timpul său liber.

Agentul lucrează de opt ani ca luptător al Serviciilor de Acţiuni Speciale în Iaşi şi a participat la sute de misiuni.

Anul trecut, în timp ce mergea cu mașina personală, polițistul a văzut un tânăr care flutura un pistol. A oprit imediat automobilul și a reușit să-l pună la pământ pe agresor, apoi și-a chemat colegii.

„Acel moment s-a întâmplat inopinant, sincer nu am stat să mă gândesc. Am acţionat din instinct, în primul şi în primul rând. De acolo a decurs totul. Mai ales când am văzut că este vorba de o armă, nu poţi să stai, să eziţi”, a declarat agentul de la SAS Iași, pentru Digi24.

Șeful SAS Iași spune că este un premiu important pentru că din 2001, de când s-a înființat această structură de intervenții, nimeni nu a primit această distincție.

„Trebuie să fii pregătit fizic, tactic şi psihic. Zilnic avem antrenamente. Şi la serviciu şi în timpul liber trebuie să ne antrenăm ca să ţinem pasul. Este un serviciu care, dacă nu îţi place, nu poţi să îl faci”, a mai declarat agentul SAS declarat polițistul anului în Iași.

Mai multe distincții au fost acordate de Ziua Poliției Române, iar mai mulți angajați ai MAI au primit recunoaștere pentru activitatea lor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.