Un aeroport din România va fi modernizat cu 37 de milioane de euro

avion aeroport tulcea
Aeronavă pe Aeroportul “Delta Dunării”. Foto: Pagina de Facebook Aeroportul “Delta Dunării” Tulcea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a semnat un contract de finanțare pentru modernizarea Aeroportului „Delta Dunării” din Tulcea.

Aeroportul va avea 180 de milioane de lei (37,2 milioane de euro) la dispoziție pentru dezvoltarea unui terminal de pasageri modern, cu acces la facilități pentru aeronave conform standardelor europene.

Fondurile vor fi folosite pentru:

-modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare şi a căii de rulare alfa (construite în 1973);

-construirea platformei dedicate activităţilor de degivrare/antigivrare aeronave;

Pentru atingerea acestor obiective, terminalul de pasageri va fi dimensionat pentru operarea unor aeronave de capacitate mare (190 de pasageri la ore de vârf).

Vor mai fi modernizate:

-Platforma de îmbarcare – debarcare APRON 1
-Calea de rulare Charlie (TWY C) cu poziție izolată
-Suprafața nivelată a benzii căii de rulare
-Suprafața de deservire cu echipamente handling
-Drumurile de acces
-Parcarea auto

„Pe lângă suma asigurată prin fonduri europene (FEDER), la finanțarea acestui proiect vor mai fi alocate sume din bugetul de stat și din cel al Consiliului Județean Tulcea.

Contractul a fost semnat la începutul lunii august, iar lucrările trebuie să fie finalizate până în luna decembrie 2023”, a mai menționat Grindeanu pe pagina sa de Facebook.