Un actor român a fost premiat la un important festival de film european

Gheorghe Visu face un rol memorabil în filmul ”Câini”
Gheorghe Visu face un rol memorabil în filmul ”Câini”

Gheorghe Visu a primit premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de film de la Sarajevo.

Actorul român a fost recompensat cu trofeul „Heart of Sarajevo”, acordat de Festivalul de film de la Sarajevo celui mai bun actor, pentru prestația din filmul „Câini”, în regia lui Bogdan Mirică.

Producția a mai câștigat un premiu la Sarajevo: Mențiunea Specială a Juriului.

„Mă bucur enorm că Gheorghe Visu a obţinut premiul pentru cel mai bun actor la Sarajevo. Faptul că pentru rolul ăsta a slăbit 27 de kilograme a devenit de-a lungul interviurilor un fel de anecdotă – dar pentru mine, care l-am văzut cum s-a lăsat locuit de personaj de-a lungul filmărilor, e mai mult decât atât. A fost dedicat 100% şi pentru asta nu pot decât să-i fiu recunoscător. Bineînţeles, mă bucur dublu şi pentru că filmul a luat Menţiunea Specială a Juriului”, a declarat regizorul Bogdan Mirică.

Filmografia lui Gheorghe Visu cuprinde peste 40 de roluri în filme și seriale, printre care Toate pânzele sus, Faleze de nisip, Să mori rănit din dragoste de viață, Inimă de țigan (2007-2008).

Pe lângă premiile câștigate la cea de-a 22-a ediție a Festivalului de film de la Sarajevo, producția ”Câini” a mai cucerit criticii – FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard la Cannes și Trofeul Transilvania la TIFF 2016.

Filmul va ajunge și pe ecranele din România, în a doua jumătate a lunii septembrie.