Poate ultimele cuvinte ale Vioricăi Dăncilă ca premier al României: ”Orice alt om…”

Vasilica Viorica Dăncilă, fostul premier al României, nu a ținut niciun discurs într-o limbă străină. Foto: Guvernul României

Viorica Dăncilă a condus astăzi ceea ce ar putea fi ultima sa ședință de Guvern, după ce, săptămâna trecută, Parlamentul a adoptat o moțiune de cenzură împotriva cabinetului său.

”Ne dorim ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede pentru ca acest blocaj creat de Klaus Iohannis să nu genereze efecte negative pentru economia României. Noi vom continua să ne îndeplinim obligațiile pentru cetățenii României”, a spus liderul PSD și prima femeie care ocupă funcția de prim-ministru al țării.

Premierul a scris și pe Facebook despre îndepărtarea sa de la vârful puterii executive, lansând un atac violent la adresa președintelui Klaus Iohannis, cu care se va duela la urne, în mai puțin de o lună, pentru scaunul de la Palatul Cotroceni.

”Articolul 80 din Constituție spune că președintele este garantul unităţii naționale. Unde este unitatea, atunci când președintele ne declară în stare de război? Unde este imparțialitatea președintelui care îi îndoctrinează și îi alimentează cu ură pe cei ce urmează să compună viitorul Guvern al României?”, a scris Viorica Dăncilă.

„Klaus Iohannis se poate închipui în tot felul de războaie, însă adevărul este că președintele se află într-un război deschis cu Constituția României și cu legile, cu munca și bunul simț, într-un permanent război cu românii și cu drepturile lor. Ca și PNL și acoliții, care au adoptat un discurs de extremă dreapta periculos, acest om este într-un război declarat cu bugetarii, cu antreprenorii, cu pensionarii și cu toți aceia ce nu votează PNL și pe care vrea să îi arunce în sărăcie și izolare!”, a tunat Dăncilă pe rețeaua de socializare.

Fostul premier, care a ținut de scaun până în ultima clipă, îi mai transmite un mesaj președintelui: ”Orice alt om cu responsabilitatea funcției și cu o minimă decență ar fi demisionat de mult din fruntea statului român.”