UE dă bani pentru reparațiile blocurilor. Cum se obțin fondurile

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Asociațiile de proprietari pot obține fonduri europene pentru a consolida blocurile, pentru a înlocui circuitele electrice de pe scări sau pentur a moderniza sistemul de încălzire.

De asemenea, potrivit reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale, se pot obține fonduri europene inclusiv pentru repararea acoperișurilor sau pentru montarea lifturilor.

Una dintre condiții este ca proprietarii să asigure o finanțare de 25% din valoarea cheltuielilor.

De asemenea, Ministerul Dezvoltării a anunțat lansarea ghidurilor prin care autoritățile locale pot lua bani europeni pentru modernizarea rețelei de drumuri. Se dau bani pentru asfaltare, extindere de drumuri și realizarea de piste pentru biciclete, potrivit Digi24.

În total, România poate lua 1,5 miliarde de euro de la UE pentru aceste proiecte. „Pentru ambele programe avem două luni pentru depunerea proiectelor. Aceste ghiduri presupun mai puține documente pentru proiect. Sper să dispară și simpatiile politice când vorbim de evaluarea proiectelor pentru că vorbim de dezvoltarea României”, spune Vasile Dâncu, ministrul Dezvoltării Regionale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O româncă face 40.000 de euro după ce și-a vândut mașina și a plecat din corporație
O antreprenoare din România face 50.000 de euro dintr-o afacere lansată cu 500 de lei
Povestea adolescentului care face mii de euro după ce și-a lansat prima afacere la 12 ani

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.