UE are „dovezi sigure” că statul chinez ia în calcul să trimită ajutor militar Rusiei

putin xi jinping
Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping. Foto: Kremlin.ru

Uniunea Europeană are „dovezi sigure” că statul chinez ia în calcul să trimită ajutor militar Rusiei în războiul din Ucraina, scrie publicația politico.eu.

În acest context, oficialii europeni amenință China cu impunerea unor sancțiuni comerciale dacă ajutorul va fi trimis.

Informația a fost dezvăluită pentru Politico de către un înalt oficial european care a dorit să-și păstreze anonimatul.

„Liderii UE au dovezi sigure că statul chinez ia în calcul să trimită ajutoare militare Rusiei. Toți liderii știu ce se întâmplă”, a spus sursa citată.

„Suntem îngrijorați deoarece China flirtează cu rușii”, a continuat oficialul. El a mai spus că UE va „impune sancțiuni comerciale împotriva Chinei” dacă Beijingul va da curs solicitării venite de la Moscova.

Anterior, mai mulți oficiali din SUA au avertizat că guvernul rus a cerut Chinei echipamente militare dar și alte tipuri de ajutoare. La scurt timp, Financial Timesc a relatat că statul chinez s-a arătat deschis la această solicitare.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.