UE anunță noi reguli pentru bagajele de mână în avion

avion
Foto: OrnaW / pixabay.com

Uniunea Europeană a anunțat noi reguli pentru bagajele de mână, care vor intra în vigoare în aeroporturi. Astfel, revine obligativitatea ca pasagerii să nu aibă asupra lor lichide în ambalaje mai mari de 100 de mililitri.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Tim McPhie, a declarat că sunt implementate temporar restricții cu privire la lichide în aeroporturile care utilizează un anumit tip de sisteme de detectare a explozivilor pentru bagaje de mână, cunoscute sub denumire de EDSCB.

Decizia vine după ce au fost reclamate probleme tehnice cu acest tip de echipament.

De asemenea, în viitorul apropiat este posibilă standardizarea dimensiunilor pentru bagajele de mâna. Mai exact, atât companiile aeriene, cât și pasagerii trebuie să respecte aceleași dimensiuni maxime pentru bagajele de mână.

În acest moment, regulile sunt ușor diferite de la o companie la alta. Unele companii aeriene insistă ca bagajul de mână să fie mai mic decât la altele.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.