UE a decis: Se mențin restricțiile pentru viața publică și circulație

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Ce 27 de lideri ai țărilor din UE au decis, după summitul online privind gestionarea pandemiei, să mențină restricțiile asupra vieții publice și a liberei circulații, pentru a încerca să controloze apariția noilor variante de coronavirus care ar putea opri revenirea economică planificată.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru vaccinarea împotriva noilor variante de coronavirus în următorii ani, după ce liderii UE au discutat modurile prin care imunizarea ar ajuta și la salvarea economiei și turismului.

„Trebuie să ne pregătim pentru situația în care trebuie să vaccinăm în continuare perioade mai lungi de timp, poate chiar ani de zile, din cauza noilor variante de coronavirus, situație cunoscută din răspândirea gripei”, a afirmat Merkel.

Comisia Europeană le-a transmis liderilor europeni că 51,5 milioane de doze de vaccin au fost livrate până acum în UE iar 29,17 milioane au fost administrate, 5% dintre cetățeni primind deja a doua doză.

Șefa Comisiei, Ursula von der Leyen, a spus că tulpina britanică este prezentă în 26 de state UE, cea sud-africană în 14 țări iar cea din Brazilia în șapte.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a spus că ar fi o greșeală ca abordarea statelor membre să revină la starea de dinainte de pandemie, și că trebuie dezvoltată o politică sanitară cu responsabilități alocate instituțiile UE.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.