Uber a rămas fără licență în Londra. Motivele care au dus la interzicerea sa

uber
Foto: Automobile Italia / www.diggita.it (Flickr)

Compania Uber a rămas fără licență în Londra, relatează „The Guardian”. Compania a cerut reînnoirea licenței, însă solicitarea i-a fost respinsă de autoritatea de transport din capitala britanică pe motiv că Uber nu este un operator „corespunzător”.

În răspunsul oficial se arată că Uber a dat dovadă de lipsă de „responsabilitate” deoarece nu a raportat corespunzător infracțiuni grave, precum și deoarece nu a realizat verificări serioase ale șoferilor care folosesc Uber.

În plus, de-a lungul timpului Uber a fost criticată de sindicate din cauza condițiilor de muncă ale șoferilor. Acestea au cerut ca Uber să le ofere acestora drepturile legale de care beneficiază angajații obișnuiți.

Începând de la 30 septembrie, mașinile Uber nu ar mai avea voie să circule, însă compania americană va ataca în justiție decizia autorității, iar șoferii vor putea să transporte în continuare călători până în momentul în care au fost epuizate toate căile de atac.

3,5 milioane de utilizatori și 40.000 de șoferi folosesc aplicația în Londra.

Compania americană fondată în urmă cu numai 8 ani a fost criticată adesea în trecut, pe motiv că nu a depus suficient de mult efort pentru a stopa violențele în care au fost implicați unii șoferi.

Unul dintre cei mai duri critici a fost Asociația Taximetriștilor Licențiați, care au aplaudat decizia autorității de tranport, notează independent.co.uk.

„De când a ajuns pe străzile noastre, Uber a încălcat legea, și-a exploatat șoferii și a refuzat că își asume responsabilitatea pentru siguranța pasagerilor”, a declarat secretarul general al asociației.

„Nicio companie nu se poate comporta ca și cum este deasupra legii. Fără îndoiala că alte mari orașe din lume vor analiza această decizie și vor reconsidera viitorul Uber”, a declarat și șefa sindicatului GMB.

La doar câteva ore după decizia autorității londoneze, compania americană a lansat o periție online în care solicită sprijinul oamenilor. În câteva ore, petiția a strâns peste un sfert de milion de semnături virtuale.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.