Uber a lansat un serviciu de trotinete electrice în Europa

FOTO: Jump by Uber
FOTO: Jump by Uber

Serviciul american de transport Uber a lansat, la Madrid, primele sale trotinete electrice în Europa. Micile mijloace de transport vor fi închiriate prin programul Jump by Uber. În total, madrilenii vor avea la dispoziție, de la Uber, 566 de trotinete, care pot fi rezervate prin aplicație. Prețul începe de la 1 euro și 12 cenți pe minut.

În Madrid sunt deja în jur de 10.000 de trotinete electrice disponibile la închiriat. În total, 21 de companii au primit autorizații pentru a oferi acest serviciu.

Noul model de deplasare a scăpat de sub control în mai multe orașe mari din Europa, iar autoritățile locale au fost nevoite să ia măsuri pentru a stopa amploarea acestora. Deși sunt un mijloc ecologic de deplasare, mulți au reclamat faptul că invadează trotuarele.

Barcelona, de exemplu, a interzis complet închirierea de trotinete electrice cu autoservire, folosite mai ales de turiști. Și Valencia, oraș cunoscut pentru o vastă rețea de piste de biciclete, a luat aceeași măsură.

La Madrid, circulaţia trotinetelor a fost interzisă pe trotuare şi în zonele pietonale, dar este permisă, graţie unor amendamente, pe drumurile unde limita de viteză este de 30 km/h, adică pe aproximativ 80% dintre străzile oraşului.

De asemenea, Parisul a introdus de la începutul lunii aprilie o amendă pentru cei care circulă cu trotineta pe trotuare.

La începutul lunii aprilie, Timișoara a anunțat că a introdus trotinete electrice în sistemul de transport în comun. Societatea de Transport Public Timișoara a cumpărat 25 de trotinete electrice care pot fi închiriate în 3 stații.

Cele 25 de trotinete electrice, model E-TWOW, au fost produse la Craiova. O trotinetă E-TWOW are o autonomie de 30 de kilometri și poate prinde o viteză maximă de 25 km/h.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.