Turneul Campioanelor 2019. Ce șanse are Simona Halep?

Turneul Campioanelor 2019. Cele 8 jucătoare calificate la Shenzhen, de la stânga la dreapta: Svitolina, Kvitova, Halep, Barty, Osaka, Andreescu, Bencic și Pliskova. Foto: WTA Finals

Simona Halep va fi cap de serie numărul 4 la ediția din 2019 a Turneului Campioanelor, competiția dedicată celor mai bune jucătoare ale anului și organizată în acest an la Shenzhen, în China.

Campioana din România, în vârstă de 28 de ani, s-a calificat din 2 octombrie la competiția care adună cele mai bune 8 jucătoare din circuitul WTA.

După ce a depășit borna de 700 de meciuri în circuit, Simona Halep se apropie și de 500 de victorii, în prezent având 492. Românca deține și un record absolut în tenis: 300 de săptămâni consecutive în Top 10 mondial.

La Turneul Campioanelor, Halep n-a lipsit din 2014, când a jucat și singura ei finală, pierdută în fața Serenei Williams.

În acest an, americanca lipsește de la întrecerea de sfârșit de an, fiind prima rezervă a turneului care începe în 27 octombrie. Românca își va măsura forțele, însă, cu câteva dintre următoarele super-jucătoare, Asheligh Barty (surprinzătorul lider mondial din Australia), Karolina Pliskova, Petra Kvitova (ambele din Cehia), Naomi Osaka (Japonia), Bianca Andreescu (Canada), Belinda Bencic (Elveția) și Elina Svitolina (Ucraina).

Turneul Campioanelor 2019: Adversare Simona Halep

Simona Halep are palmares pozitiv în fața a cinci dintre ele, cu Bencic fiind la egalitate, iar pe Bianca Andreescu neîntâlnind-o niciodată.

Anul 2019 a fost unul de ținut minte pentru Simona Halep. E anul în care a cucerit titlul la Wimbledon, al doilea de Grand Slam după cel de la Roland Garros, din urmă cu doi ani.

Simona Halep a câștigat peste 5 milioane de dolari doar din premii în acest sezon, depășind pragul de 30 de milioane de dolari adunați în carieră. O victorie în Singapore i-ar aduce alte 3 milioane.

Cu toate că Halep n-a mai trecut de grupe de la debut la Turneul Campioanelor, în Singapore, 2019 a fost un an al surprizelor în tenis, iar șansele româncei de a se impune, de această dată în China, la Shenzhen, sunt la fel de bune ca oricând.