Turiștii și navetiștii, cei mai vulnerabili în fața COVID-19, în România

Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că rata de infectare cu coronavirus este mai ridicată în judeţele cu mulți navetiști, dar și în cele cu mari aglomerări de turiști.

”Dacă ne gândim la Argeş, Prahova şi Dâmboviţa acolo este vorba în primul rând de transportul navetiştilor, apoi vine turismul. În celelalte zone pe primul loc vin infectările din turism”, a spus Nelu Tătaru, ieri, la Iași.

”Populaţia vine o săptămână pe litoral, se infectează şi se întoarce acasă”, a continuat Nelu Tătaru, care spune că regulile trebuie respectate pentru a nu se ajunge la o transmitere mai intensă a virusului în comunitate.

Ministrul Sănătății a mai declarat că speră ca săptămâna viitoare să asistăm la o stabilizare a cazurilor și să intrăm pe un trend descendent.

“Putem gestiona acest număr de cazuri, dar, repet, ceea ce am spus de fiecare dată, nu se tranşează această problemă în spital. Aici corpul medical spitalizează, tratează, evaluează, externează, avem din păcate şi decese. Se tranşează în faza de prespital, acolo unde se produce transmitere şi apar cazurile infectate”, a mai spus Tătaru.

“Am solicitat deja mai mulţi bani. Ne referim la achiziţia de măşti, mănuşi sau dezinfectanţi pentru alegeri. Sau pentru începutul anului şcolar pentru personalul medical care va fi implicat, dar şi pentru testări. Sunt sume pe care încă le evaluăm pentru rectificare“, a completat ministrul Sănătăţii.