Turiști păcăliți cu vacanțe all inclusive pe litoralul românesc. Au plătit cazarea într-un hotel care nu exista

Foto: Observator News

Mai mulți turiști români care au plătit mii de lei pentru vacanțe all inclusive pe litoralul Mării Negre, într-un hotel din stațiunea Mamaia Nord, au fost păcăliți. Hotelul nu exista în realitate, relatează Observator News.

Hotelul de 3 stele a funcționat anul trecut, însă administratorii săi au continuat să pună anunțuri de cazare pe diverse site-uri și pentru această vară. Nu doar turiștii au fost păcăliți, ci și proprietarul clădirii unde funcționa hotelul.

Unul dintre păgubiți a plătit în jur de 4.000 de lei pentru 4 nopți de cazare. „Mi s-a părut dubios de la început, avea câteva recenzii de 10, toate făcute în decembrie-ianuarie. Cu două-trei zile înainte de a pleca, m-am uitat pe internet şi am văzut că este ţeapă. M-am uitat pe Google Maps, am văzut că nu există”, a relatat el pentru sursa ciată.

Mai mulți turiști au plătit sume de bani către hotel la început, înainte de a veni în vacanță.

Bărbatul a contactat-o pe administratora hotelului, iar aceasta a reacționat trimițându-i un e-mail de amenințare, în care i-a spus că dacă le va face reclamă proastă va contacta o firmă de avocatură ca să îl dea în judecată.

Mulți alți turiști au fost păcăliți de administratorii hotelului, la Poliția Orașului Năvodari fiind înregistrate 5 plângeri penale de către persoane înșelate cu sume cuprinse între 1.000 și 1.300 de lei.

Emil Codreanu, proprietarul clădirii în care a funcționat hotelul, a spus că administratorii afacerii au dispărut fără să îi dea banii pentru chirie (circa 100.000 de euro) și nici pentru utilitățile consumate.

Foto: Observator News

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.