Turist amendat cu 450 de euro pentru că a mâncat înghețată pe treptele unei fântâni

Fontana dei Catecumeni
Fontana dei Catecumeni. Foto: Galzu / Wikipedia

Un turist american a fost amendat cu 450 de euro deoarece a încălcat una dintre regulile „decorului urban” din Roma, Italia, prin faptul că a mâncat o înghețată pe treptele unei fântâni, relatează „The Guardian”.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani, care avea și o bere în mână, se afla la Fontana dei Catecumeni, într-o mică piață din cartierul Monti din Roma.

Accesul la fântâna construită de Battista Rusconi în anul 1589 fusese blocat de vineri pentru a-i opri pe oameni să se așeze pe trepte. Însă banda care bloca accesul dispăruse, iar americanul care s-a așezat pe treptele fântânii în jurul orei 1, în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, nu a știut că va comite o contravenție.

Polițiștii i-au spus bărbatului să plece de acolo, însă el nu s-a mișcat, așa că a fost amendat cu 450 de euro.

Turistul a declarat că nu știa că a încălcat o lege care interzice consumul de alimente și de băuturi la fântânile din Roma. Legea a fost introdusă în anul 2017 de primarul Virginia Raggi.

Foto: Galzu / Wikipedia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.