Turcii au intrat cu tancuri în Siria. Coaliția internațională a lansat mai multe avioane

FOTO: otokar.com.tr
FOTO: otokar.com.tr

O operațiune de amploare a început la granița Turciei cu Siria. Zece tancuri ale armatei turce, sprijinite de avioane de luptă ale armatei americane, au trecut granița și au pătruns cu puțin timp în urmă pe teritoriul Siriei.

Armata turcă a lansat noaptea trecută mai multe tiruri de artilerie asupra orașului sirian de frontieră Jarablus, controlat de Statul Islamic, iar avioanele coaliției internaționale au bombardat ținte ale Statului Islamic.

Turcia a ordonat ieri evacuarea localității turce Karkamis, situată în fața localității siriene Jarablos. Poliția a cerut, cu ajutorul unor portavoce, locuitorilor din Karkamis să evacueze orașul „din motive de securitate”.

Tot ieri, agențiile de presă internaționale au anunțat că o navă de război germană va escorta portavionul francez Charles de Gaulle în viitoare sa misiune împotriva grupării extremiste Statul Islamic.

Potrivit agenției DPA, fregata Augsburg este pregătită pentru misiune, care ar putea începe la jumătatea lunii septembrie. Nava germană a intreprins o misiune de sprijin similară și pentru portavionul francez din decembrie până în martie în Marea Mediterană și în Golful Piersic.

Știre în curs de actualizare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.