Tudorel Toader îl atacă pe președintele Klaus Iohannis

Tudorel Toader FOTO: Gov.ro
Tudorel Toader FOTO: Gov.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, spune că este „cel mai periculos precedent pentru statul de drept ceea ce președintele Iohannis face astăzi”, referindu-se la faptul că amână punerea în aplicare a deciziei Curții Constituționale cu privire la revocarea șefei DNA, Laura Codruț Kovesi.

„Din lunga mea experienţă în sistemul judiciar, cred că ce face preşedintele astăzi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept. Cel mai periculos precedent pentru că este prima dată când un demnitar de rang înalt pune în discuţie respectarea şi aplicarea legii fundamentale şi respectarea şi aplicarea unei decizii a Curţii Constituţionale”, a declarat Tudorel Toader.

Întrebat despre declaraţiile preşedintelui legate de ameninţările la adresa magistraţilor transmise prin discursurile de la mitingul PSD, ministrul Justiției nu a dorit să comenteze.

„Ministrul Justiţiei nu comentează ce declară alţii, fie el si preşedintele republicii, care a devenit foarte cunoscător în ale Dreptului Constituţional”, a spus ministrul Justiţiei.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că după decizia Curții Constituționale s-au ridicat mai multe întrebări care își vor găsi răspunsul după o amplă dezbatere.

Dezbaterea pe care președintele se declară dispus să o pornească ar trebui să lămurească statutul procurorului, care trebuie să fie independent de factorul politic, rolul președintelui în arhitectura constituțională, precum și cel al CSM. „Lupta anticorupție trebuie să continue, procurorii trebuie să fie independenți, nu putem avea un super-ministru care să dicteze președintelui”, a pus Iohannis.

Șeful statului a susținut, de asemenea, că statul paralel este o invenție a PSD. „În România nu există niciun stat paralel, este o invenție a pesediștilor. În România există un singur stat și pe acesta îl reprezint eu. Restul sunt povești prin care PSD încearcă să-și valideze intențiile”, a mai spus președintele Iohannis.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.