Tudorel Toader a fost binecuvântat religios de un condamnat

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a primit o binecuvântare religioasă în biroul său de la un personaj controversat, potrivit G4Media. Este vorba despre Aurel Rădulescu, pe care ministrul Toader l-a primit în audiență.

Rădulescu a fost și candidat la președinția României în 2004 și a făcut închisoare în urma unei sentințe definitive într-un dosar de înșelăciune. Acesta se prezintă drept pastor și reprezentant al Diasporei române din SUA.

În octombrie 2011, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la zece ani de închisoare. Înainte de condamnare a stat în arest preventiv în mai multe penitenciare și a câștigat în 2014, la CEDO, un proces cu statul român și a primit despăgubiri de 6.000 de euro pentru condițiile din închisori.

Clipul în care îl binecuvântează pe Tudorel Toader a fost postat pe contul de Facebook al lui Rădulescu. În imagini se vede cum Toader apare dând un mesaj către românii din străinătate, după care Rădulescu îi dă o binecuvântare religioasă și îi face semnul crucii pe frunte.

„Vă mulțumesc pentru vizita la Ministerul Justiției. Ministerul e în slujba românilor de pretutindeni, indiferent dacă au și o altă cetățenie. Gândim la fel, avem aceleași obiective de a trăi mai bine.

Ne bucură să fim cu toții împreună în aceeași gândire, simțire, chiar dacă în locuri diferite, fiecare se întoarce cu gândul și cu fapta acolo de unde a plecat”, spune Tudorel Toader, după care Aurel Rădulescu începe să discute despre o afacere cu energie.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=111&v=4Z1hLjSZpr4

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.