Tudor Chirilă îl acuză pe un jandarm că era băut când l-a legitimat

tudor chirilă jandarmi
Foto: Captură Facebook

Tudor Chirilă și alți protestatari care au participat la o manifestație pașnică în Piața Victoriei luni seara, 17 decembrie, îl acuză pe unul dintre jandarmii care i-a legitimat că mirosea a alcool.

Protestul era îndreptat împotriva amnistiei și grațierii pe care liderul PSD Liviu Dragnea tot încearcă să o pună în aplicare.

„Un jandarm care duhnește a alcool legitimează cinci oameni care stau cu un banner pe un trotuar. Jandarmul duhnind a alcool e în exercițiul funcțiunii. La 112 operatorul nu consideră o urgență faptul că un jandarm beat legitimează oameni pașnici pe un trotuar. Oare e o urgență dacă jandarmul băut devine agresiv?”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Jandarmul a venit la cei adunați pe trotuar și le-a cerut cărțile de identitate pentru a-i legitima pe motiv că protestează și au bannere fără să aibă autorizație.

La un moment dat, Tudor Chirilă a spus că simte miros de băutură dinspre jandarmul care îi legitima. L-a întrebat de mai multe ori dacă a consumat alcool, dar bărbatul nu a răspuns. Colega jandarmului i-a luat apărarea și a spus că nu a băut alcool.

Ulterior, cei doi jandarmi au plecat.

Puteți vedea întregul film al evenimentelor aici.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.