Tudor Chirilă, în turneu național cu show-ul „Visul American”

Actorul Tudor Chirilă pornește într-un turneu național cu one-man show-ul „Visul American” („Drinking in America”), în perioada 2 aprilie – 18 mai. Spectacolul, în regia Iarinei Demian, va avea loc în 17 oraşe din ţară.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Teatrul de Comedie, show-ul are nouă monologuri în care artistul Tudor Chirilă se va transforma în diferite personaje. Spectacolul după Eric Bogosian oferă, timp de o oră şi jumătate, „o radiografie brutal de sinceră, comică şi cinică a Americii şi a lumii în care trăim”.

„Teatrul este efemer. Energia care se naşte din relaţia public – actor este unică. Ea nu poate fi fixată pe niciun suport. Nu poate fi transmisă de o cameră video. Teatrul se naşte, trăieşte şi moare. Şi apoi vine alt spectacol, alt teatru. De aia orice actor îşi doreşte să arate un spectacol cât mai multor oameni. Să se asigure că el a fost văzut şi că oamenii ăia vor ţine minte seara aia specială. Plecăm în turneul ăsta într-un moment dificil pentru lume şi pentru cultură, dar nu e bucurie mai mare decât să ştim că am revenit la normalitatea unor săli care pot fi umplute de public. (…) ‘Visul American’ este oglinda în care trebuie să avem curaj să ne uităm cu toţii”, a declarat Tudor Chirilă.

Spectacolul va avea reprezentaţii pe 2 aprilie la Teatrul Naţional Caracal, 3 aprilie – Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, 8 aprilie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, 12 aprilie – Palatul Culturii din Bistriţa, 13 aprilie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, 19 aprilie – Teatrul de Nord din Satu Mare, 20 aprilie – Teatrul Municipal Baia Mare, 2 aprilie – Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, 29 aprilie – Teatrul Municipal „Matei Vişniec” din Suceava, 5 mai – Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, 7 mai – Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, 8 mai – Teatrul Naţional de Operă „Oleg Danovski” din Constanţa, 10 şi 11 mai – Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, 17 mai – Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, 18 mai – Teatrul „Regina Maria” din Oradea. Pentru reprezentaţiile din Braşov şi Cluj, data şi locaţia urmează să fie anunţate.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.