Tudor Chirilă, discurs-manifest la Untold: „Țara noastră are parte de două chestii”

tudor chirilă
Foto: Tudor Chirilă (Facebook)

Tudor Chirilă a ținut un scurt discurs pe scena festivalului Untold, care a avut loc în acest weekend, la Cluj. Artistul a vorbit despre corupția din România și a modului în care este combătută.

„Țara noastră are parte de două chestii: sclavii și barosanii. Sclavii sunt ăia care plătim taxe, barosanii sunt ăia care le ciordesc și le cheltuie. Fiecare român se naște cu 300 de euro în minus”, a declarat artistul de pe scenă.

Acesta nu s-a oprit aici și a continuat să vorbească și despre modul în care este combătută corupția în țara noastră.

„După 20 de ani de activitate DNA corupția este de 1 miliard de euro pe an. Aia adevărată e în jur de 16 miliarde, bani care se fură de la noi. Și încă ceva: din toate condamnările de corupție, 80% sunt cu suspendare! Furați liniștiți! Cântecul ăsta este pentru barosani. Cântă cineva cu noi în seara asta, sclavilor? Pentru barosani?”, a mai spus Chirilă.

Discursul a fost postat și pe pagina de Facebook a artistului, alături de un mesaj în care a continuat să vorbească despre justiția din România.

„Au pus justiția la pământ, legiferând împotriva statului de drept și în favoarea infractorilor sub ochii noștri, dar au menținut și apărat pensiile speciale. Din DNA au făcut o umbră de instituție pentru că au deposedat-o de instrumente pentruurmărirea penală și de resurse umane (procurori). S-au asigurat că CCR îi va sprjini când au nevoie.

Cu ajutorul unui președinte ticălos au refăcut USL și au confiscat puterea. Au trimis alegerile în derizoriu prin comasare, creând confuzie și dezorganizare, și și-au asigurat controlul asupra administrației locale din toată țara. Consiliile județene, primăriile, toate sunt ale lor.

Cine sunt ei? În marea lor majoritate o mafie coruptă care frânează dezvoltarea României. E adevărat, cu largul concurs al populației. Ni se aruncă în ochi cifre de creștere economică, dar 30 la sută din populația țării se zbate mult sub media europeană a sărăciei. Această populație captivă este și bazinul de votanți care îi ține la putere”, a scris artisul.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: