Trump vrea să candideze pentru încă un mandat: „Toată lumea vrea să o fac”

Donald Trump (Foto: NATO)
Donald Trump (Foto: NATO)

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat că vrea să candideze pentru un nou mandat la Casa Albă.

Următoarele alegeri vor avea loc în SUA în 2020. Trump a spus că „toată lumea” vrea să candideze și că nu există candidați democrați care să îl poată învinge, potrivit Mail on Sunday.

Într-un interviu pentru jurnalistul britanic Piers Morgan, Trump a dat detalii despre dicuția privată avută cu Regina Elisabeta a II-a, încălcând astfel protocolul regal. Întrebat dacă a discutat despre Brexit, președintele american a confirmat.

„Ea a spus, şi are dreptate, că este o problemă foarte complexă, cred că nimeni nu îşi imagina cât de complexă va fi. Toată lumea a crezut că va fi aşa: e simplu, aderăm sau nu aderăm, sau să vedem ce se va întâmpla”, a declarat președintele american.

Trump a mai spus că i-a plăcut de regina Marii Britanii: „Mi-a plăcut de ea. De obicei asta ajută. Mi-a plăcut mult de ea. Foarte elegantă. Şi foarte frumoasă. A fost ceva foarte special”.

Scandalul campaniei electorale a lui Donald Trumpe pentru alegerile din 2020 însă nu s-a încheiat. Fostul său consilier de campanie, Roger Stone, a admis că el este „probabil” asociatul președintelui SUA despre anchetatorii spun că ar fi avut „contact frecvent” cu agenții secreți rușim în dosarul ingerinței Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, potrivit The Guardian.

Departamentul american al Justiţiei a inculpat, vineri, 12 agenţi ai serviciilor de informaţii ruse suspectaţi de atacuri cibernetice comise în timpul scrutinului prezidenţial.

Rechizitoriul spune că rușii, folosind personajul Guccifer 2.0, au scris unei persoane fără nume „care era în contact regulat cu membrii superiori ai campaniei prezidențiale a lui Donald J Trump”.

Stone se declară nevinovat și spune că un schimb de 24 de cuvinte cu cineva pe Twitter care susține că este Guccifer 2.0 „este bening pe baza conținutului, contextului și calendarului său”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.