Trump a rămas fără Twitter. Imediat a fost găsit și vinovatul

Donald Trump (Foto: NATO)
Donald Trump (Foto: NATO)

Contul de Twitter al președintelui american Donald Trump a fost dezactivat, joi seara, de un angajat al rețelei de socializare, care se afla în ultima zi de muncă. Explicația vine chiar de la Twitter, potrivit Washington Post.

Până acum, Twitter a mai suspendat conturile unor persoane care au încălcat regulile rețelei, însă până în prezent nu au fost cazuri în care un angajat să acționeze solitar pentru a dezactiva contul unei personalități.

În acest context, presa de peste Ocean își pune întrebări cu privire la securitatea oferită de platforma pe care președintele american o folosește pentru a stabili agende politice importante sau pentru a transmite mesaje americanilor și lumii întregi.

„Un astfel de eveniment declanșează întrebări profunde și îngrijorătoare despre cine are acces la contul președintelui și despre puterea pe care o deține. Dezactivarea a venit, de asemenea, într-un moment în care rețeaua socială este anchetată pentru rolul pe care l-a jucat în răspândirea propagandei ruse în timpul alegerilor prezidențiale din 2016”, scriu jurnaliștii de la Washington Post.

Contul de Twitter al lui Trump a fost dezactivat mai bine de o oră, timp în care cei care încercau să viziteze profilul erau întâmpinați de mesajul „Pagina nu există!”. Compania a precizat că „a fost vorba despre o eroare umană”, și că profilul „a fost dezactivat timp de 11 minute” dar că va „continua să investigheze și încearcă să prevină acest tip de evenimente”. La scurt timp însă Twitter a revenit cu precizări: contul lui Trump a fost șters de „un angajat aflat în ultima zi la job”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.