Trump a fost internat în spital și a primit un tratament experimental. Ce medicamente ia președintele

Donald Trump. Foto: Pixabay

Președintele SUA Donald Trump a fost internat în Centrul Medical Național Militar „Walter Reed”, unde va sta „mai multe zile”, relatează CNN.

Trump a avut febră vineri, 2 octombrie, însă el a transmis pe Twitter că se simte bine.

Inițial, Donald Trump a primit o doză din medicamentul experimental Regeneron, potrivit unui raport al medicului președintelui.

Iată ce informații conținea memorandumul:

„Public următoarele informații cu permisiunea președintelui Donald J. Trump. În urma confirmării diagnosticului președintelui printr-un test PCR, ca măsură de precauție, el a primit o doză de 8 grame din cocktail-ul de anticorpi policlonali de la Regeneron (anticorpii policlonali sunt anticorpi care sunt secretați de diferite celule B din corp – n.r.). Administrarea dozei s-a desfășurat fără incidente. În plus față de anticorpii policlonali, președintele a luat zinc, vitamina D, famotidină, melatonină și o aspirină zilnică. Președintele este obosit, dar optimist”.

Regeneron este o companie de biotehnologii al cărei medicament împotriva COVID-19 se află în faza a treia a testării.

Ulterior, medicul președintelui a transmis că lui Donald Trump i s-a administrat și Remdesivir, care este deja folosit ca tratament pentru COVID-19 în numeroase țări din lume, inclusiv în Uniunea Europeană și în România.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.