Trucuri prin care poți schimba atmosfera în casă fără a te apuca de renovări

Sursă foto: pexels.com

Vii de la job și simți nevoia să muți obiecte de colo-colo? S-ar putea ca la mijloc să nu fie nevoia de mișcare, ci dorința de a face câteva modificări în căminul tău. Nu, nu e nevoie să schimbi toată mobila, să reamenajezi întreaga baie pentru a conferi o notă fresh, de prospețime, întregii locuințe. 

 

Înainte de a te apuca de lucru, pune pe o hârtie acele aspecte care, crezi tu, ar trebui îmbunătățite. Totodată, oricât de minore ar fi modificările, vei avea nevoie de un buget, chiar dacă nu te vei apuca de renovare. 

 

În articolul care urmează, mai ales dacă nu ești decis, „punem pe tapet” câteva idei pentru a te impulsiona să te mobilizezi și să te simți și mai bine în casa ta. 

 

O baie colorată

 

Poți începe întreg procesul pornind de la baie. Dacă din cauza folosirii excesive, un obiect sanitar s-a deteriorat sau efectiv nu mai e în concordanță cu gusturile tale, nu ezita să îl înlocuiești. Impactul va fi major și, apelând și la câteva trucuri decorative, vei avea impresia că intri mereu în altă baie. De exemplu, poți înlocui chiuveta cu una nouă, de o calitate superioară din punct de vedere funcțional și estetic. Poți comanda un lavoar baie fără a schimba mobilierul, ci care să se încadreze în masca de chiuvetă veche. Trebuie doar să fii atent ce model alegi și ce dimensiuni are, astfel încât piesa aleasă să se potrivească cu modelul și dimensiunile mobilierului. De asemenea, un plus de eleganță îl vei obține cu ajutorul bateriei care poate „dicta” stilul întregii încăperi.

 

Nu uita de înlocuirea accesoriilor, de la obiecte de decor la covorașele și prosoapele de baie. Alege ceva colorat, astfel încât să anime atmosfera în baie, fără a mai fi nevoit să te apuci de înlocuit gresia și faianța.

 

Un dormitor relaxant

Dacă de bucătărie decizi să nu te atingi, mobilierul integrând perfect electrocasnicele care nu au probleme de funcționare, atunci poți trece direct la dormitor, locul în care-ți petreci cele mai multe ore. Nu trebuie neapărat să schimbi toată mobila din locuință pentru a avea parte de un aer împrospătat, e de ajuns să alegi alte mânere la dulapuri, un prim pas pentru a reconfigura stilul. De exemplu, dacă te tentează eleganța vintage, poți înlocui draperiile și perdelele cu unele cu motive florale, iar covorul, cu unul din lână, țesut, cu design vintage, în culori naturale, ca bej sau gri deschis. Dacă ai planuri și mai ambițioase de atât, poți acoperi piesele de mobilier principale, cum ar fi blatul de pat, dulapul și noptierele cu un autocolant crem sau maro, care să imite până la identificare lemnul. Nu subestima nici puterea unei lenjerii de pat de a personaliza noul spațiu, iar dacă ai câteva care ar face notă discordantă cu noul design, e timpul să-ți cumperi una nouă. 

Pentru hol, balcon și nu numai, acordă un plus de atenție obiectelor decorative, cum ar fi tablourile, statuetele, suportul de chei, însă limitează-te la câteva exponate pentru că riști să-ți transformi căminul într-un depozit. 

 

Sursă foto: pexels.com

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.