Trucuri pentru a supraviețui într-un oraș aglomerat

oraș aglomerat
Foto: BABAROGA/ Shutterstock

Viața într-un oraș mare implică, de regulă, multă aglomerație, nervi, stări de anxietate și oboseală. Toate acestea pot fie evitate, dacă ții cont de câțiva pași simpli.

De exemplu, decât să mergi la serviciu cu mașina, și să stai ore întregi în trafic, sau să încerci să îți găsești un loc în mijloacele de transport în comun supraaglomerate, este mai util într-un oraș mare să folosești vehicule alternative. Cu o bicicleta sau o trotineta electrica, eviți aglomerația și ajungi mult mai ușor la destinație.

Tranziția de la un oraș mic la unul aglomerat este, de multe ori, mai complicată decât ți-ai putea imagina, însă te poți adapta destul de repede, dacă ai în vedere câteva puncte cheie, care să te ajute să supraviețuiești într-un astfel de loc.

1. Fii prietenos

 

Într-un oraș mare, prietenii pot fi aceia care te pot face să uiți de toate nemulțumirile care vin la pachet cu traiul într-un astfel de loc. De la traficul aglomerat și zgomotul continuu până la prețurile ridicate și pericolele de la orice pas – acestea sunt doar câteva dintre inconvenientele vieții în orașele mari. Însă, odată ce te-ai mutat aici, este important să te împrietenești cu vecinii, colegii de serviciu ori de facultate și astfel, fiind înconjurată de persoane dragi, vei ajunge să vezi și partea frumoasă a orașului și să o ignori pe cea care îți dă bătăi de cap. Descoperă împreună cu prietenii tău cele mai cool restaurante, mergi la teatru, la film în aer liber și la concerte. Organizează picnicuri în natură, la sfârșit de săptămână, și bucură-te, astfel, de tot ce are de oferit un oraș mare.

2. Evită orele de vârf

 

Cea mai apăsătoare problemă într-un oraș mare este legată de traficul rutier. Dimineața și seara, să ajungi din punctul A în punctul B poate fi mai obositor decât opt ore la locul de muncă. De aceea, pentru a-ți ușura viața, încearcă să pleci de acasă mai devreme, astfel încât să eviți momentele în care toată lumea se îndreaptă spre școală, facultate ori job și traficul este îngreunat. Găsește activități interesante pe care să le faci înainte de a începe programul de lucru. Citește o carte în parc sau bea o cafea în cafeneaua de lângă locul de muncă. Profită, astfel, de timpul economisit prin evitarea orelor de vârf.

De asemenea, pentru a face față traficului intens din marile orașe, este recomandat să găsești soluții alternative de transport. Bicicletele, trotinetele electrice, rolele și chiar mersul pe jos reprezintă variante mai puțin consumatoare de timp decât mașina personală sau transportul în comun.

3. Descoperă locurile care te fac să te simți „acasă“

 

Oriunde ai locui, cel mai important este să simți că aparții acelui loc. Când te muți într-un oraș mare, fă-ți timp să descoperi locurile frumoase pe care le are de oferit. S-ar putea să găsești o cafenea cochetă, într-un loc retras, unde să te simți ca acasă și să-ți faci un obicei din a merge acolo să lucrezi sau să te întâlnești cu prietenii. Ori vreun loc în parc în care să redescoperi plăcerea de a citi și de a te bucura de lucrurile mărunte. Orașele mari au mai multe de oferit decât atracțiile turistice din ghiduri, așa că încearcă să descoperi partea nevăzută, dar plăcută, a noului tău „acasă“.

Viața într-un oraș mare presupune multe provocări și nicio zi nu seamănă cu alta. Pentru a te putea adapta cât mai ușor unui astfel de mediu, în care toată lumea pare că e într-o continuă căutare, încearcă să descoperi părțile frumoase ale orașului și împrejurimile, în fiecare zi.

Foto: BABAROGA/ Shutterstock