Tricolorii mici au reușit o performanță mare: S-au calificat la Europene

Naționala U21 a României va juca la Europenele de anul viitor. Foto: FRF

Naționala de tineret a României s-a calificat, pentru a doua oară în istorie, la turneul final al Campionatelor Europene de fotbal.

Competiția va avea loc în Italia și San Marino vara viitoare.

Tricolorii mici au strălucit în Grupa 8 de calificare la Euro 2019, pe care au încheiat-o neînvinși, cu 24 de puncte. Portugalia s-a clasat pe locul 2, cu 22 de puncte, și va merge la barajul în urma căruia vor fi stabilite ultimele două participante la turneul final.

George Pușcaș, care a marcat două din cele patru goluri ale României în victoria finală cu Liechtenstein, a fost cel mai bun marcator al grupei de calificare.

Naționala de tineret a României, antrenată de Mirel Rădoi, se bazează pe un lot promițător, cu jucători care au deja experiență la nivelul primei ligi din România, cum ar fi FCSB-iștii Dragoș Nedelcu, Dennis Man, Olimpiu Moruțan sau Florinel Coman, dar și jucătorii Viitorului, Alexandru Mățan, Ianis Hagi și Andrei Ciobanu.

Alături de România, la Europenele de anul viitor, s-au calificat deja Italia, ca țară gazdă, Spania, cvadruplă campioană europeană de tineret, Franța, Anglia, Serbia, Germania, Croația, Belgia și Danemarca.

Cele 12 echipe vor fi împărțite în trei grupe. În semifinale se califică primele trei clasate, plus cea mai bună echipă de pe locul 2 din oricare grupă.

Tragerea la sorți a grupelor turneului final găzduit anul viitor de Italia și San Marino va avea loc pe 23 noiembrie, la Bologna