Tricolorii mici, aproape de o victorie mare la Euro 2021

Naționala de tineret a României. Foto: FRF / Facebook

Selecționata de tineret a României a încheiat la egalitate, scor 1-1, cu Olanda, partida de debut la Euro 2021, competiție găzduită de Ungaria și Slovenia.

Fotbaliștii pregătiți de Adrian Mutu au făcut un meci bun, în special în repriza secundă, când i-au dominat pe mult mai bine cotații olandezi.

Prima parte a confruntării de la Budapesta a fost dominată copios de olandezi, care au reușit să deschidă scorul prin uriașul fundaș Perr Schuurs, după un corner. Golul primit nu i-a demoralizat pe tricolorii mici, iar în minutul 20, Andrei Ciobanu a reușit să egaleze.

Mijlocașul român a catapultat mingea în vinclul porții olandeze, direct din lovitură liberă, cu o execuție spectaculoasă.

În repriza secundă, tinerii lui Mutu au ținut mai mult de minge, în timp ce olandezii nu au mai reușit mare lucru în ofensivă. România putea câștiga meciul, însă portarul olandezilor Kjell Scherpen a avut cel puțin două intervenții extraordinare.

Alex Pașcanu n-a reușit să-l învingă, cu o lovitură de cap, din doar câțiva metri, în timp ce același Ciobanu – poate cel mai bun tricolor de pe teren – a trecut pe lângă golul victoriei, în prelungiri, șutul său în forță fiind respins de portarul înalt de 2,04 metri.

Rezultatul dă curaj tricolorilor înaintea meciului cu Ungaria, învinsă categoric, cu 3-0, de Germania, în celălalt meci al Grupei A.

Din grupă se califică mai departe, în sferturile de finală, primele două clasate.