3 vagoane dintr-un tren InterRegio au deraiat. Un om a fost aruncat din tren

tren deraiat hunedoara
Trenul de călători care a deraiat în data de 23 decembrie 2018 în județul Hunedoara. Foto: ISU Hunedoara

Ultimele 3 vagoane aflate în componența trenului IR 1821, care circula de la Bucureşti Nord la Arad, au deraiat duminică dimineața, 23 decembrie, în jurul orei 7.15, între stațiile Petroșani și Subcetate, în județul Hunedoara, a anunțat CFR Călători într-un comunicat de presă.

În cele trei vagoane deraiate se aflau aproximativ 60 de pasageri, iar în celelalte vagoane aproximativ 80 de călători.

ISU Hunedoara a anunțat că trenul a deraiat în zona Băiești și că a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

O persoană care stătea în ușa trenului a fost rănită și a fost preluată de un echipaj al Ambulanței. Potrivit adevarul.ro, persoana a fost aruncată din tren.

ISU Hunedoara a anunțat că persoanea respectivă este o femeie și că aceasta are fracturi la membrele superioare: „După acordarea asistenţei medicale de urgență femeia a fost transportată la UPU Petroșani. Totodata, s-au facut verificări printre călători pentru identificarea si altor persoane cu leziuni în urma accidentului, însă celelalte persoane nu au nevoie de îngrijiri medicale”.

Au intervenit la faţa locului 4 echipaje de pompieri, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Hunedoara, echipaje de Poliţie și jandarmi.

Autoritățile vor ancheta cauzele producerii acestui incident.

Pasagerii aflaţi în tren au fost transportaţi la cea mai apropiată gară, la autogări sau au fost preluaţi de rude cu autoturismele.

La ora 10:05 călătorii trenului IR 1821 Bucureşti Nord – Arad care nu au fost preluați de rude ori nu s-au deplasat la autogări au fost mutați în vagoanele rămase pe linie, iar acum își continuă călătoria spre Arad.

CFR Călători le cere scuze pasagerilor pentru incident.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

tren deraiat hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
tren deraiat hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
tren deraiat hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
tren deraiat hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
tren deraiat hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
tren deraiat hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
tren deraiat hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.